winterkamperen

Winterkamperen

Kamperen in de winter is avontuurlijk. Natuurlijk, het is buiten wat kouder, en het is vroeger donker, maar daarvoor krijg je ook veel terug. De kampeerterreinen zijn vaak erg rustig. Het weer is in de winter vaak verrassend goed, en als er sneeuw ligt, dan wordt het kamperen helemaal sprookjesachtig mooi. In een tipi hoef je niet bang te zijn voor de kou, want als je de houtkachel lekker laat branden, dan  wordt het binnen al snel aangenaam warm !

winterkamperen borger

 

De tipi wordt in de winterseizoen ingericht met houtkachel + gratis zak haardhout en eenvoudig maar compleet inventaris. Zelf warme slaapzak en kussen meenemen. Klik hier voor een aantal handige tips over het winterkamperen in een tipi.

Winterkamperen kan op de volgende  natuurkampeerterreinen:

Uteringskamp

Robuuste loofbossen, lieflijke vennen en weidse beekdalen. Uren zwerven zonder iemand tegen te komen.  Beleef de stilte, de mystiek van zon en nevel . Beleef voor even het gevoel dat je  onderdeel bent van de pure natuur!

Verscholen in de bossen van het Hart van Drenthe, tussen Elp en Schoonloo ligt het kampeerterrein Uteringskamp. De plekken (in de zomer is het terrein geopend als groepskampeerterrein) zijn erg ruim, en elke kampeerplek heeft een eigen kampvuurplaats!  Modern sanitair met vloerverwarming.

Borger

Het natuurkampeerterrein Borger van Staatsbosbeheer ligt op de Hondsrug, een van de hoogst gelegen delen van Drenthe. Tussen de hoge bomen waan je je echt in Canada, zeker als er ook nog een pak sneeuw ligt.  Modern sanitair met vloerverwarming wat vooral in de winter natuurlijk erg comfortabel is.

Voscheheugte

Naast het Mantingerzand ligt natuurkampeerterrein de Voscheheugte. Weids uitzicht op de ondergaande zon. Ruim opgezet terrein met oude bosschages, stukken ongemaaid gras en wilde bloemen.  Er is een charmant eethuis met terras waar zoveel mogelijk met biologische, lokale producten wordt gekookt.  Fietsen zijn gratis te gebruiken. Extra faciliteiten: onderdak bij slecht weer, met twee gootstenen voor de vaatwas, een wasmachine, een droger, een schaakspel, een uilenkast, luie stoelen, leenfietsen (4 voor volwassenen & diverse kinderfietsen) en veel boeken en spelletjes voor de gasten.  Vuurschaal te huur.

Veenkuil

Aan de Kuinderplas en midden in het Kuinderbos ligt het natuurkampeerterrein  van Staatsbosbeheer.  In het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder op de voormalige zeebodem van de Zuiderzee ligt aan de Kuinderplas het natuurkampeerterrein de Veenkuil.  Een heerlijke kampeerplek, en mocht het weer eens vriezen, dan stap je zo vanuit de tipi op het ijs. Eenvoudig sanitair, ruime plekken en buitenkachels te huur.

It Dreamlân

Natuurkampeerterrein it Dreamlân ligt vlakbij het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer en Werelderfgoed de Waddenzee. It Dreamlân ligt op een oude Friese terp met wild gras en weidebloemen aan het meanderende water van de Dwarsryd met weids uitzicht over de velden.  Je kunt er gratis gebruik maken van een kano.  In de overdekte kachelplaats met loungekussens kun je bij een vuurtje heerlijk nagenieten van de dag.  De boodschappen kun je doen in het dorp Kollum een paar kilometer verderop.

Extra’s bij te huren (alleen in combinatie met tipihuur) :

verhuur tipitenten