eigenschappen tipitent

Tipiskamperen verhuurt kwaliteitstenten, stijlvol, duurzaam en comfortabel van het merk Protipi. Door de kenners worden deze tenten beschouwd als de top onder de tipitenten.  De tipitenten  worden ambachtelijk gemaakt in Nederland, zie www.protipi.nl

De tipitent heeft geen frame van houten stokken zoals een originele indianentent maar heeft een robuuste deelbare stok in het midden van de tent. Indien je de houtkachel bijhuurt fungeert de unieke uitschuifbare kachelpijp meteen als tentstok. De tipi wordt gemaakt van katoen/polyester mengdoek, met goede ademende en vocht regulerende eigenschappen, waterdicht en extra sterk.

De tenten hebben een doorsnede van  5 meter en een hoogte van 3,5 meter.  Het waterdichte kuipzeil  en de aan te ritsen zijschermen (waardoor een “klompenhok” ontstaat),  garanderen een droog en tochtvrij verblijf.   Bij warm weer kan de zomerrits (deze zit aan de andere kant, recht tegenover de ingang) worden geopend, waardoor er een luchtstroom door de tipi ontstaat. Zo kan het zijn dat het binnen de tipi koeler is dan buiten !

De ingang kan worden afgesloten door middel van de bijgeleverde ramen: ‘glas-’, hor- en privéraam. Het glas of de hor kunnen het beste aan de buitenkant, het privéraam aan de binnenzijde worden bevestigd.

Met een oppervlak van bijna 20 m2 prima geschikt voor een gezin of voor (minimaal) vier volwassenen. Ook als je met z’n tweeën er even tussenuit wilt is het een ideale tent.

Kortom een comfortabele, stormvaste ronde tent  die, zeker met de houtkachel, geschikt is voor gebruik in alle weersomstandigheden en alle jaargetijden.

verhuur tipitenten