natuurkampeerterreinen

Weet je nog niet waar je wilt gaan kamperen ? Kamperen in het bos of toch liever met weids uitzicht ? Tipiskamperen heeft alvast een aantal mooie natuurkampeerterreinen in het noorden van Nederland voor je op een rijtje gezet. Ik  zet hier met alle plezier en tegen een all-in tarief een tipi voor je neer.  De meeste kampeerterreinen zijn aangesloten bij de Groene Koepel. 

Drenthe

Wil je logeren bij de boswachter ? De terreinen van Staatsbosbeheer in Drenthe liggen allemaal midden in in de natuur, je stapt zo vanuit de tipi het bos in ! De boswachters organiseren regelmatig excursies met de gasten van het kampeerterrein. Hoewel geen Staatsbosbheer terrein, maar ook mooi in een bosrijke omgeving gelegen en vlak bij het centrum ligt het kampeerterrein de Emmer Dennen.

Borger
tussen de douglas sparren bij Borger

Het natuurkampeerterrein Borger van Staatsbosbeheer ligt op de Hondsrug, een van de hoogst gelegen delen van Drenthe. Tussen de hoge bomen waan je je echt in Canada. In de zomer worden er in het Buitencentrum Boomkroonpad (+- 400 meter van het kampeerterrein) veel activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals spannende wandelingen door het bos. Deze eindigen ’s avonds vaak rondom het kampvuur waar je broodjes en marshmallows kunt bakken.  Modern sanitair. Het hele jaar geopend. Tijdens de zomermaanden kun je verkoeling zoeken in de zwemplas ’t Nije Hemelriek, prachtig gelegen in het bos.

De Dennen
tipi op de dennen in de avondzon

de Dennen van Staatsbosbeheer ligt bij Schoonloo in het hart van Drenthe. Kleinschalig terrein, gelegen in het bos, met speelweide en vuurhut en ruime besloten plekken met veel privacy. Eenvoudig sanitair. Op 200 meter afstand ligt de zwemplas het Loomeer. Terrein is geopend van 1 april t/m 30 september.

De Kijl
de kijl speeltuin en vuurhut

Natuur en comfort zijn de twee pijlers van kampeerterrein de Kijl  van Staatsbosbeheer. Ruime standplaatsen midden in de natuur en de luxe van twee moderne toiletunits: één voor collectief gebruik met mindervalidendouche en -toilet en twee met in totaal 12 privé-units (speciaal tarief). Ook is er een overdekte vuurplaats. De Kijl ligt in boswachterij Sleenerzand met naald- en loofbomen, vennetjes en heidevelden. Pak de fiets en ga op zoek naar een hunebed, een grafheuvel, het museum van Ellert en Brammert, Wildlands in Emmen of het openluchtmuseum in Orvelte.  In de buurt zijn speelvijvers waar je kunt zwemmen. Terrein is geopend van 1 april t/m 30 september.

Lheederzand
lheederzand in het zonnetje

Bos heide en vennen, het  kampeerterrein Lheederzand van Staatsbosbeheer in het Nationaal Park Dwingelderveld, met prachtige vergezichten, grafheuvels en schaapskooien, bied je een ideale omgeving om te wandelen en te fietsen. Brinkdorpen Lhee en Kraloo laten het Drenthe van vroeger zien. Over een zandpad achter het kantoor van Staatsbosbeheer kom je bij het terrein. De grenzen van het ruime, heuvelachtige terrein zijn bijna niet te zien. Zowel schaduwrijke hoekjes onder de bomen of  plekken in de zon. Op heldere avonden geniet je bij het kampvuur van een hemel vol sterren. Terrein is geopend van 1 april t/m 30 september.

Oude Willem
oude willem

Oude Willem is een sfeervol kampeerterrein van Staatsbosbeheer met zo’n 20 plaatsen langs een brede singel, die het terrein scheidt van het bos. Je hebt een zee aan ruimte op je plek. Bij warm weer is het goed toeven in de schaduw van de eiken en berken in het midden van het veld. Rondom Oude Willem vind je meer dan 90 km aan fiets- en wandelpaden, vrij van autoverkeer. Oude Willem ligt dan ook midden in het grote Nationaal Park Drents-Friese Wold. Je fiets- of wandeltocht gaat door uitgestrekte bossen, duinen en langs vennen. Heb je zin in wat levendigheid, dan liggen langs de rand van het park gezellige dorpjes. Dagje uit? Bezoek het Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha. Terrein is geopend van 1 april t/m 30 september.

Emmer Dennen

tipi + tarp op de emmer dennen

Minicamping de Emmer Dennen  is een sfeervol klein kampeerterrein gelegen op 10 minuten fietsen van het NS-station, het bruisende centrum van Emmen en Wildlands Zoo.  Het beste van twee werelden, want je geniet  hier van de rust en de natuurlijke omgeving. Vanaf het kampeerterrein loop je namelijk zo het bos van de Emmer Dennen in ! Het kampeerterrein maakt gebruik van groene energie  en houden ze bewust rekening met het milieu d.m.v. afvalscheiding  en de inzet van biologische schoonmaak- en onderhoudsmiddelen.

Fryslân

It Dreamlân

 

it dreamlân – uitzicht over het veld

Natuurkampeerterrein it Dreamlân ligt vlakbij het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer en Werelderfgoed de Waddenzee. It Dreamlân ligt op een oude Friese terp met wild gras en weidebloemen aan het meanderende water van de Dwarsryd met weids uitzicht over de velden.  Je kunt er gratis gebruik maken van een kano. In de overdekte kachelplaats met loungekussens kun je bij een vuurtje heerlijk nagenieten van de dag.  De boodschappen kun je doen in het dorp Kollum een paar kilometer verderop. Terrein is geopend van 1 april t/m 30 september.

De Reidplûm
kamperen op de Reidplûm

De Reidplûm is een gezellige, kleinschalige natuurcamping. Gelegen net buiten het watersportdorpje Earnewâld, midden in het wandelgebied Wikelslân. Een heerlijk rustige plek voor kampeerders die op zoek zijn naar een plek om te overnachten.  De reidplûm maakt gebruik van groene energie voor een minimale CO2-uitstoot.  Daarnaast houden ze bewust rekening met het milieu d.m.v. afvalscheiding, waterbesparende douches en toiletten en de inzet van biologische schoonmaak- en onderhoudsmiddelen! Alleen geopend tijdens de zomervakantie van 15 juli t/m 28 augustus

De Pomp
de pomp – kamperen bij het lauwersmeer

In Fryslân  in Nationaal Park Lauwersmeer, een vogelparadijs op vroegere zeebodem, ligt het  natuurkampeerterrein de Pomp van Staatsbosbeheer. Je geniet hier van het weidse landschap, met geweldig uitzicht over bos, riet en water. Het leefgebied van steltlopers, water-, riet-, zang-, en roofvogels zoals kiekendief en zeearend. Je loopt vanuit de tipi in een paar minuten naar een vogelhut met uitzicht over het Lauwersmeer. Dagje uit? Bezoek het Activiteitencentrum van Staatsbosbeheer op Lauwersoog.  Wegens grootschalig onderhoud is het kampeerterrein de Pomp het kampeerseizoen 2023  gesloten.

Flevoland

De Veenkuil
de veenkuil – kamperen bij de plas

In het Kuinderbos vind je vele soorten planten, paddenstoelen en broedvogels. Aan de Kuinderplas ligt het natuurkampeerterrein De Veenkuil van Staatsbosbeheer. Als kampeerder heb je toegang tot de reeënkijkhut en mag je vissen en zwemmen in de daarvoor bestemde delen van de Kuinderplas. Wil je varen? Leen dan de boot van de boswachter. Of bezoek de Weerribben met een buitencentrum in Ossenzijl (7 km) of het IJsselmeerstrand in Lemmer (8 km).   Vlottenbouwen of een  vleermuizenexcursie / natuurwandeling met gids behoren tot de mogelijkheden. Het terrein is het hele jaar geopend.

Groningen

Wildemansheerd
kamperen in de boomgaard

Vanaf het terrein fiets je zo het nieuwe natuurgebied ’t Roegwold in (1 km) en maak je kans op het zien van een zilverreiger, visarend of velduil. Het terrein is centraal gelegen, zodat je het hele Groninger land kunt ontdekken met z’n oude kerkjes, diverse musea en monumentale boerderijen. Het gevarieerde terrein ligt midden in het weidse land als een groene oase. Rondom de boerderij ligt een landschappelijke tuin en wandelbos. Je kampeert privé in een gedeelte van het bos, gezellig op een veldje of in de boomgaard.Op veel plekken geniet je van uitzicht op het landschap.  Zeer geschikt voor fietskampeerders. Ruime recreatieschuur met kookgelegenheid. Terrein is geopend van 1 april t/m 31 oktober.

 

 

verhuur tipitenten